Menu
Gildia Pióra na Patronite

Upiór

Wkradł się pod skórę
Rozgościł bezwstydnie.
Brudne buciory na stole zostawił,
Płaszcz okapujący łzami - rzucił mi w ręce.
- Opiekuj się Nim!

Przeszedł przez korytarz jeszcze,
Rozejrzał się ponuro
I westchnął ciężko.

Upiór zgniatał moje serce
Ciągał za nitki
Krople czerwone spadały na ziemię.

- Idź, proszę, wynoś się stąd!

Więc wyszedł,
Zostawiając brudy
zabierając swoje serce
w szklanej klatce
i moje w kieszeni
u spodni.

10 933 wyświetlenia
136 tekstów
2 obserwujących
  • 30 November 2018, 23:45

    Ach ten magnetyzm upiorów... ;)
    Fajne.
    Pozdrawiam. :))