Menu
Gildia Pióra na Patronite

jesień....

...w kolorowych szatach , po opłotkach czasu
przysiądzie na miedzy ,zawita do lasu
otrze się o słotę ,wiatrem się zakręci
dynamikę lata wypiera z pamięci
zajrzy do ogrodu by pozbierać plony
tu, z kapusty zając wyskoczył spłoszony
dotyka mą duszę ...budzi me tęsknoty...
królowa sezonu, kolor czerwień – złoty
….i ten jeden żuraw w locie zatrzymany..
nie odleciał ...został ...bo to mój kochany....

84 wyświetlenia
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!