Menu
Gildia Pióra na Patronite

Współczesny kiosk RUCH-u

W kioskach już nie ma
gazet szarych
są czasopisma
z ciałami kobiet
które przebijają brodawkami
czerwone halki

Na okładce
uśmiechnięty morderca
życzy nam szczęścia w nowym roku
i zaciska kastet
śmierć nosząc w oku

Piękne sukienki
kolorowe
i damskie makijaże
wywołują wyobraźnię na stronę

Jakaś kobieta
wychowała dzieci ośmioro
i gotuje im w niedzielę
bo się wszyscy zbiorą

Ojciec pijak w osobnym pokoju
patrzy w gazetę porno
i blednie wśród kolorów
z butelką alkoholu...

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • IKON

    9 January 2018, 11:26

    Związek przyczynowo- skutkowy XXI wieku, ideologicznych manipulacji...
    " Oswajanie zła "

    Wartościowy wiersz

    Pozdrawiam

  • fyrfle

    9 January 2018, 10:29

    Realizm do krwi ostatniej.

  • kati75

    9 January 2018, 10:27

    lubię twoją szczerość w pisaniu realistyczne i dobitne w swojej wymowie!pozdrawiam

  • 9 January 2018, 10:27

    coś w tym tekście JEST