Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

w każdym z nas
w środku
potłuczone szkło
i lustra
na siedem lat
nieszczęścia

w każdym z nas
rozbitek
na bezludnej wyspie
serca

w każdym z nas
poumierane
nadzieje i marzenia
pełne kieszenie
niewypowiedzianych słów

w każdym z nas
jest miękki środek
otoczony murem
strachu
obleczony w druty kolczaste
przerażenia
my -
przestraszone oczy
małego dziecka
na krawędzi dachu

4847 wyświetleń
120 tekstów
43 obserwujących
  • słoneczniki

    8 June 2015, 13:26

    Cudowny wiersz...