Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ona...

W każde słowo
mocą babiego lata, wplata w literki
najpiękniejsze nitki swojej duszy
dumna i wrażliwa
swój smutek ofiarowuje nocy
i tylko samotność gwiazd
ma wyłączność na widzenie jej łez
żyje jak zraniony ptak
samotna
lecz pełna wiary
że gdzieś tam istnieje lepszy świat...
dla jednych jest aniołem
dla innych piękną, wrażliwą poetką
dla siebie samej jednak
jest tylko zwyczajną kobietą...

189 975 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • onejka

    29 October 2014, 10:45

    Piękny wiersz dla wyjątkowej osoby :)