Menu
Gildia Pióra na Patronite

jestem

w kąciku duszy
po nici pajęczej
spływają
krople żalu

umysł poplątał myśli
w warkocze jasno barwne
wiążąc je kokardami
z pragnień

zatrzęsło
się moje sumienie
pod naporem tęczy
dobrych słów
szklącej się kolorami między lewym
a prawym policzkiem

ironia
uśmiech goryczy
zawładneła moim tokiem myślenia
i tylko krople żalu płynące
we mnie
dają znać że jeszcze w części
jestem człowiekiem

43 932 wyświetlenia
511 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!