Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hej kolęda, kolęda!

Wizyta duszpasterska
potocznie kolędą zwana
to odwiedziny rodzin przez Boga
za pośrednictwem Kapłana.
Ufna modlitwa o błogosławieństwo,
wierzącym powszechnie znana,
oczyszcza duszę domu,
szczególne łaski płyną od Pana.
Nie jest to żadna magia,
ani relikt przeszłości.
To piękny czas dla wiernych
móc Boga u siebie gościć.
A.Sz. 26.01.2022

56 929 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
  • piórem2

    26 January 2022, 20:01

    Niestety już nie chodzą trzeba im zanieść do kościola.

    • Anna S.

      26 January 2022, 20:53

      Nic nie musisz. Zawsze można zaprosić.

    • piórem2

      26 January 2022, 20:55

      Wiem, chodzę regularnie do kościoła.

    • Anna S.

      26 January 2022, 20:56

      U nas gościł.