Menu
Gildia Pióra na Patronite

Witraż
Szkielet szyby
drży jak struna
pod dotknięciem deszczu
Mozaika barw
rozbija się w kropli o ziemię
Podnoszę głowę
by uciec pod szarością nieba.

Zamykam oczy w mroku
czerwieni szkła
W ciszy kościoła
brzęczy modlitwa witraży

27 756 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący