Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wieczorem

Pan K.

Witaj wieczorze, żegnaj dniu krótki, dziś rozmawiamy bez kieliszka wódki.

Witaj wieczorze tęskniłem za chłodem, za długą nocą, za winem i bajka oglądaną przy tobie, tuląc przy sobie, poduszkę po zmroku, czuje już jesień, która da mi spokój.

Witaj wieczorze na Łódzkim mieście, z lampkami, scenami, muzyką, frytkami po prostu 29 wrzesień.

Witaj wieczorem Jesienna Pani, czekałem na ciebie, w kożuch ubrany, już zaraz las złotem zostanie oblany, a grzyby już są każdej odmiany.

I tak już nadszedl, wieczoru czas, dobranoc więc powiem, żegnając was.

8731 wyświetleń
44 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!