Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czyściec

Witaj po drugiej stronie,
gdzie pewnych rzeczy Ci zabronię
Każdy z nas przybył tu sam.
Wszystko co złe znajduje tutaj kąt
Nie,to nie jest rozumu błąd.
Mrok zna mnie od lat
Jest mi niczym brat
jak bezlitosny kat,
który niczego nie jest wart
Tak jak ty
uświadom,to sobie.
Po prostu uwierz w jego kłamstwa.
Odejdź od światła
oddaj się ciemności.
Złam sny i wszelkie zasady.
chodź
Poprowadzę Cię przez noc.

Widzisz te wszystkie dusze
Wołają twoje imię.
Kto im nie ulegnie ten nie zginie.
Nie popadnie w serca wieczną zmarzlinę.

Dalej,podążaj za mym głosem
ku zapomnieniu.
W cieniu widać tylko me odbicie.
Taką tajemnice chowam skrycie.
Pytasz więc kim jestem
Kto wieści na zatracenie,ku zgubie
nie zmieścisz się w rachubie
gdy do tego dojdziesz.
Pytanie to pozostanie więc bez odpowiedzi.

Spójrz zatem ile tu gawiedzi,
śledzą każdy ruch,wyłapując oddech.
Zachowaj siły
te istoty dawno od środka zgniły.
Nie patrz.
Tylko idź.
Milcz i słuchaj jak opadają chmury.
Czyż nie jestem bardziej ponury.

Z daleka nagle coś się wyłania.
Biegnij,nadszedł czas.
Nie rozwieje twoich wątpliwości.
Lecz nie znajdziesz tam radości
Niczego Ci również tam nie trzeba
gdyż z oddali widać schody poniżej nieba.

2212 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących
  • M44G

    22 August 2018, 13:01

    Pozdrawiam serdecznie. Ciekawy tekst.

  • piórem2

    22 August 2018, 10:52

    O witaj nareszcie się odważyłaś, piekny wiersz.
    Marjian mówi że tak.