Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Wiosny porankiem idę do Ciebie..."

Wiosny porankiem idę do Ciebie.
Promienie słońca łaskoczą mnie czule.
A ja idę do Ciebie, idę bo pragnę Cię...
Zachwycić zapachem, uśmiechem, szczęścia promienie położyć Ci na ramieniu, dać nadzieję na radosny dzień.
We włosy wplatam kwiaty pachnące.
Czerwonym promykiem policzki maluję.
Usta złotym odcieniem, musnęłam leciutko.
Piersi szalem zwiewnym jak łąka, okryłam, po samą szyję.
Bo niewidzialne jest piękno me, dla innych oczu.
Spódniczkę skąpałam w obłokach dnia dzisiejszego i kroczę do Ciebie ze szczęściem na sercu w promieniach słońca porannego.
Motyle drogę wyznacząją mi - ten dzień pięknem wypełni się, tego tylko pragnę, tego tylko chcę...

...A może śnię?
Kto wie....

281 010 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!