Menu
Gildia Pióra na Patronite

Radość

Wiosny nuty, naście lat temu
duszą ojcostwa oddałem dziecku swemu.
Owoc miłości świat przywitał
dołożył troski, uśmiech zawitał.

Wczoraj to już nie dziś
zacząłeś po dorosłości iść.
Dzieckiem mym i tak pozostaniesz
będę przy tobie nadal, gdy upadniesz.

Kochaj ludzi, ciesz się wszystkim
Bóg przewodnikiem będzie, a ojczyzna kimś bliskim.
W imieniu swoim synu i matki twej
życzę wszystkiego dobrego, dedykując ten wiersz.

Dziecku swemu z okazji osiemnastki...

99 857 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • 4 May 2016, 23:33

    piękny!

  • 4 May 2016, 23:03

    Bardzo ładny prezent z okazji dnia wkroczenia w dorosłość.

  • Naja

    4 May 2016, 22:16

    Ładnie bardzo :-) Ciesz się, bo szybko przemija. Bezpowrotnie...
    Wszystkiego Dobrego dla Twojego Dziecka :-))) Dla Ciebie również :-)))

  • taktojax

    4 May 2016, 22:11

    Może prosto, ale wiem,że dotrze to do dziecka mego. Bo u niego jeszcze nie ten czas, by wiersz mógł przynieść troszkę więcej niż litery .
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • Naja

    4 May 2016, 22:09

    Wiem, co czujesz... Piękne to jest :-)