Menu
Gildia Pióra na Patronite

druga wiosna

wiosno – nie zbliżaj się jeszcze
nie udźwignę sama twojego ciepłego powietrza
wybuchającej zieleni traw
kolorów kwiatów…
nie pomieszczę cię w sobie…

ptaki od dawna cię zapowiadają
cieszą się tobą
dni już tylko dłuższe się dzieją
trudniej mi w zmroku się kryć
myśli dłużej się plotą…

20.03.2019, środa odwrócona standardowo, 11.15

33 778 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • 26 March 2020, 05:26

    Wiosna, ach to Ty... :)
    Nowe zalecenia pomagają... kryć się przed wiosną,
    ale czy warto się kryć?
    Dzień dobry. :))

  • Monika M.

    25 March 2020, 01:23

    Dziękuję :)

  • Chluby_kwiat_mowi_Drumphe

    25 March 2020, 01:21

    Kochana Esmeraldo,
    Moim zdaniem brak znaków pomaga we własnej interpretacji. Możesz sobie wstawić pauze tam gdzie uważasz, to czyni tekst uniwersalnym ;)
    Pozdrowionka Kochana :)