Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cztery pory roku miłości

Wiosną
Byłam lżejsza od szeptu
Na skrzydłach rodzących się kwiatów
Unosił mnie wiatr nadziei

Latem,
Ubrałeś mnie w pełną miłości
Suknię z truskawek
Jej słodki smak ulotnił się zbyt szybko

Wrzucając mnie
Gwałtownie w przepaść jesiennej pajęczyny
Dojrzałe owoce łez,
Rosły na leśnej polanie mojej duszy

A zima ubrana
W czarną pelerynę bólu
Zagrała na skrzypcach ciszy
Requiem dla mojego serca...

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • kati75

    30 January 2018, 09:43

    piękny wiersz !już wszystko zostało napisane uściski-)

  • 30 January 2018, 09:40

    Dziękuję Wam wszystkim za słowa

  • giulietka

    30 January 2018, 08:06

    Piękny krajobraz serca.
    Aż chciałoby się go namalować...

  • Naja

    29 January 2018, 22:40

    Miłość jest dla Wybrańców, tych którzy miłość świadomie wybierają i wiedzą co z nią zrobić... :-)))

  • 29 January 2018, 20:18

    Zima... jest panną młodą w śnieżnej bieli, czystą i delikatną, bo z gwiazdek śniegu spadających z nieba utkaną...
    tylko niestety, dość chłodną... ;)
    Miłego wieczoru. :))

  • Adnachiel

    29 January 2018, 18:32

    C u d o !!!