Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wojowniczka

Wiosną rozkwita czysta, prawdziwa;
uspokaja, raduje, budzi do życia...

ONA - wojowniczka człowieka

Strachy i lęki odgoni w niepamięć
i wszystkim ludziom zerwie kajdany.
Przytuli babcię, tatę i brata,
których znów zobaczysz po tych trudnych czasach.
Poruszy Twym sercem, pobudzi je do życia,
pokoloruje tęczę codziennego bycia.

Wszystko się stanie znów takie zwyczajne,
znów będzie dobrze, pięknie, normalnie.
I łza się zakręci w oku człowieka,
bo ONA - nadzieja, nigdy tak naprawdę nie umiera.

15 858 wyświetleń
94 teksty
5 obserwujących