Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiosna

Wiosna mnie dziś urzekła... kwitnieniem, śpiewaniem.
Na niebie tkwią, jak perły zawieszone ptaki.
Moje stopy pieszczą się zielonym dywanem,
Słońce ziemi dotyka – giną śniegu płaty.

Wiosenne burze grzmią tak radośnie i rześko.
Radość, życie i szczęście – powiew wiatru niesie.
Zmarszczone kałuże uśmiechają się ciepło.
Ocieram się o drzewa, witam wiosnę w lesie.

W mym sercu, razem z wiosną ożywa tęsknota,
By ruszyć, gdzieś przed siebie, tym słonecznym szlakiem.
Chodź ze mną, niech wiosna i Ciebie tutaj spotka.
Dziś, bądź dla mnie, moim pierwszym wiosennym ptakiem.

48 022 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!