Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosenne żądze [cz.2]

Wiosna już w progu,
rozum jeszcze śpi,
serce się wyrywa,
spełnienie się śni,
bo każda wiosna
w sobie to ma,
że musisz kochać,
choćbyś do piekła szła.
I nie bój się świata,
nie jest taki zły,
choć mijają lata,
w maju kwitną bzy
i koło fortuny,
stale toczy się,
a w głowie zielono,
na jawie i we śnie.

20 893 wyświetlenia
192 teksty
2 obserwujących
  • misiek45

    12 March 2013, 21:24

    Miło się czyta takie wiosenne wersy-pozdrawiam:)

  • awatar

    12 March 2013, 19:42

    Osiecka wprowadzała drobne zmiany do refrenu, co bardzo zwiększało atrakcyjność tekstu
    "świat nie jest taki zły, niech no tylko zakwitną jabłonie"
    to z jeszcze innej wiosennej bajki

  • Sylwuchna

    12 March 2013, 15:02

    Lekko zgrabnie i wiosennie :)