Menu
Gildia Pióra na Patronite

Płomień

Wino, stół, świeczka płonie...
Myśl o dziecku w łonie.
Tego, które tu być powinno, ale go nie ma. Nie ma też Twego, silnego ramienia. Wino, stół, tym razem bez świeczki....
Gdzie szukać mam swojej ucieczki?
Gdzie szukać spójności ze światem?
Tyś moją siostrą, ja Twoim bratem....
Wino, stół i świeczka stopiona...
Łza na policzku, ktoś obok kona...

433 wyświetlenia
3 teksty
0 obserwujących
  • wojtekp

    30 November 2019, 16:04

    To jakby trochę osobiste...