Menu
Gildia Pióra na Patronite

🌿Winorośl Szczęścia🌿

Winorośl szczęścia
pnie się w górę ku niebu,
rosnąc na tym tylko
czego na prawdę jej potrzeba ...

Jest zielona i jest piękna,
pełna zdrowia i nadziei,
liście nigdy jej nie zwiędną
a tam w dole ... potępieni ...

W swej chciwości i rozpuście,
w dobrobycie rozpasani,
nigdy głodni ni zziębnięci
krzty cierpienia nie zaznali ...

Nigdy w górę tam nie spojrzą,
nigdy szczęścia nie zobaczą,
swej chciwości, gniewu, pychy ...
nigdy tobie nie wybaczą.

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!