Menu
Gildia Pióra na Patronite

o(d)kupowana jaźń

winności domniemanej
której nie można nic zarzucić

nagości
co unieść ma tkaninę snów
a nie potrafi siebie

kurtynie opuszczenia
gdy ci co mieli nie dopuścić
napuszczają psy

i innym takim niemożliwym
do pomyślenia

spowiadam się
smyczkiem duszy
napiętą struną ciała

tak jakby miały mnie odkupić
a przecież sprzedał mnie sam Bóg

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • Papillondenuit

    13 January 2015, 23:41

    wiersz stary, ale dziś też pasuje jak ulał

    Paladin, wzajemnie :)

  • 13 January 2015, 02:02

    każde słowo na swoim miejscu
    dobry, nawet bardzo