Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Czas mija nas

Wina pół butelki
i w kocie oczy zapatrzyć się można
bez pamięci

zielono jak na łące

gdzie słońce łaskotało
i czas łasił się
mijającą chwilą

każde trawy źdźbło
zdawało się nucić
„When the men ...

Love the women
rechotały żaby ..

nie mów mi dziś o miłości
wiosna taka nie nasza

i kocimiętka przekwitła
bezobjawowo

83 945 wyświetleń
973 teksty
64 obserwujących
  • onejka

    19 November 2020, 21:54

    Idealnie w punkt ❣️ Dzięki 😘

  • 19 November 2020, 21:12

  • onejka

    7 June 2020, 20:00

    zgaduj - zgadula jest Twoja ! :)

  • scorpion

    7 June 2020, 19:50

    Ja zagadkuję, też mi coś! Po prostu ten wiersz wprowadza taki klimat no łąkowy :) Ale z drugiej strony "nie mów mi dziś o miłości" i w ogóle tak odczuwam... jakoś...

    od onejka
  • onejka

    7 June 2020, 19:41

    Samotność w beztroskim świecie ? ale, że co Scorpion ? Ależ Ty zagadkujesz ostatnio ;)

  • scorpion

    7 June 2020, 16:57

    Hm, jakaś dziwna samotność w tym beztroskim świecie...

  • motylek96

    6 June 2020, 10:55

    Taki koci, taki mój 🐈

    od onejka
  • onejka

    6 June 2020, 06:37

    Monia, to tez mój ulubiony dwuwers 🤗 miłej soboty 🙂

  • Monika M.

    5 June 2020, 22:14

    Zosiu, w całym smutku to - rechotanie żab - bezcenne!
    Óśmiechnęłaś mnie:)
    Dobrej nocy!