Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na strunie rzęsy

Wilgotnym słońcem
W paciorkach westchnień
Szelestem marzeń
Przez dłonie szeptu
Jak mokra nuta
Na strunie rzęsy
Z kropelką nieba
Spojrzała w oczy,
Lecz on jej nie poznał
Ukrytej w deszczu ...

Otworzył parasol,
Wiatr rozwiał oddech.
W kąciku wargi zostało echo...

10 316 wyświetleń
95 tekstów
3 obserwujących
  • Papużka

    10 June 2014, 13:38

    Warto tu przycupną.