Menu
Gildia Pióra na Patronite

We łzach skąpany świat

wilgotne oczy widzą więcej
taka ich natura
podległe emocjom
stale
chcą się wyrwać
daremna ich rozpacz
odziane szkarłatem
oczęta
nie zawsze smutek zdobią
wzruszenie i zapach tęsknoty
im znany
diamentowym odcieniem połyskują
bezbarwnie
przezroczyste na ogół
czyste
niewinne
dlatego tak przyciągają zgorszenie
to nie ich wina
dobro przyciąga przeciwieństwo
ty nadstaw drugi policzek
do góry dłonie twoje
może nie zaczną strzelać

17 046 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!