Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen o jawie

Wietrznym puchem przenosząc się
Pośród iskier utkanej nocy
Labiryntem kierować się
Cieniem spojrzeń, bezkresnej ich mocy
Tańczyć przy świetle mrugającej purpury
Uśpionej ciszy ust napełnionych
Błądząc palcami po ziemi skórze
Jedwabnej łące - uniesień radości
Liliowym tchem istnienia tworzyć
Przenikać myśli, serca łączyć
Fantazję wprowadzać w życia potoki
Marzeniom się kłaniać, rysując obłoki
Napełnić się śmiechem, dobro ugościć
W duszy przestrzeni, źrenicach jasności
Sięgnąć po miłość - klucz do wieczności
Sen o spełnieniu na jawę wpuścić
Pocałunkiem żegnając swą przeszłość w nicości.

5207 wyświetleń
87 tekstów
2 obserwujących
  • krysta

    29 September 2014, 11:55

    uroczy .
    pozdrawiam :)