Menu
Gildia Pióra na Patronite

ściernisko

wiesz
zgubiłam się wierszach
spadła na nas tak nagle ta jesień
okręcił mnie wokół palca
zawrócił w głowie październik

na liściach wiatr pozawijał
złotych snów papiloty

a ja tu plączę się w słowach
jak pochowany w trawie
strażnik snów nocy letniej
przyjaciel mój
nieśmiertelnik

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    23 October 2017, 12:26

    :)

  • 22 October 2017, 09:35

    Po co? Wejdziemy służbowo... na statek. ;)
    Miłego dnia. :))

  • giulietka

    22 October 2017, 08:54

    Art, Ty to masz propozycje, w takim razie rezerwuj bilety;-)

  • 22 October 2017, 01:42

    Piękne.
    Pozostaje czekać na... San Francisco. ;)
    Dobranoc. :))

  • giulietka

    21 October 2017, 10:33

    M., miałam taką cichą nadzieję, że w Twojej też. Przyjęte.

    Onej, mam takie widoki o świcie w drodze do pracy, że najchętniej zatrzymałabym się i fotografowała, a że nie mam czasu, obrazuję wierszem (staram się przynajmniej).

    Pozdrawiam ciepło!

  • onejka

    20 October 2017, 13:52

    Ładne pogodne spojrzenie ...ja tak nie potrafię, żeby październik zawrócił w głowie...ech !

  • Adnachiel

    20 October 2017, 13:17

    M., takimi wierszami rozpraszasz mroki w nie jednej duszy.
    Chylę czoła.
    I ponawiam zaproszenie na kawę :))

  • giulietka

    20 October 2017, 09:44

    Bardzo Wam dziękuję za obecność, droższą nad wszystkie fiszki;)
    Dobrego dnia, dziewczyny.

  • I.Anna

    19 October 2017, 09:26

    U Ciebie tak pięknie, uwielbiam tu wracać.
    Pozdrawiam