Menu
Gildia Pióra na Patronite

WIESZ TAM JEST COŚ WIĘCEJ...

...
Wiesz tam jest coś więcej...
słowa zatroskane... myśli oderwane sercem
wśród gwiazd i pejzaży wolnych
pozwól mi iść...
pragnę zostać tam sercem bezwolnym...

wśród nimf i jutrzenek ranka
chciałabym być...
każdą chwilą trwać
szukać nocy
świtu
ranka i poranka...

zanim spłoszysz mnie
i skrzydłami poszybuję dalej lękiem bezszelestnie
zostaw...
jeszcze nie płosz mnie
przecież teraz tylko tu tą chwilą jestem...

moje pióra nasiąknięte pejzaży zmysłowością pięknem...
zostaw je... nie niszcz ich...
przecież tylko teraz istnieją...
dopóki ja tutaj jestem...

noc...
cierpliwością chwili
dotykiem księżyca...
rozumie mnie... przytula... zachwyca...
biegnę boso dalej do światła... biciem serca...
skrzydeł bezszelestnie
kocham dźwięk... gwiazdy... noc... to że tutaj uczuciami jestem...

symfonią natury... wibracją smyka...
nocy Ty mi w duszy graj...
sercem mnie dotykaj...
zanim dźwięk zniknie ostatnim oddechem... brzasku szelestem
szeptem przy mnie trwaj...
przecież tylko tu i teraz jestem...

słyszysz coś nam gra...
dotyka wiatru muzyka...
serce każde drga i dźwięków dotyka...
deszcz a może tylko jego krople
grają w myśl Adagio...
bezwolne i mokre...
a my zawinięci w jego dźwięki
dotykamy świat zachłannie tak ulotnie...pięknie...
oddechem... jak dotknięciem ręki...

drżeniem dłoni... życia każdym tchnieniem...
pozwól mi tu być teraz... jutro jedną chwilą...
smutkiem myślą...
uniesieniem...

tam gdzie raj się urzeczywistnia
życie się zaczyna...
Ty mi naturo w duszy wrażliwością graj
iluzjo kropli deszczu tak melodyjna...

chwytaj unoś mnie symfonią natury za serce
dopóki istnieję...
dopóki czuję...
dopóki jestem...

nie chcę więcej...

Anita Steciuk

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
  • OGRODY-MARZEŃ

    14 June 2022, 23:04

    Tak romantycznie i nastrojowo, że byłyby tu że cztery wiersze :-) p

    Urocze to :-) p

    od Wagarowiczka, Hares, Ciska