Menu
Gildia Pióra na Patronite

tak łatwiej

wiesz
myślę że właśnie teraz się do mnie uśmiechasz
tak łatwo wierzyć mi w to kiedy nie widzę
tworzyć w głowie obrazy wyobrażenia
być może tak mylnie oderwane od rzeczywistości

więc owszem dla mnie twoje oczy błyszczą teraz uśmiechem
kąciki ust unoszą się lekko
a w policzkach powstają te wyjątkowe dołeczki
od których nie potrafię czasem oderwać wzroku przez długi długi czas

a z tym uśmiechem stoisz sobie na Teatralce
i patrzysz na mijające światełka
które można wpisać w motyw vanitatywny
chociaż nijak się masz do przemijania...

właściwie chyba lepiej żebyś stał na moście Jordana
tak dla kontrastu tej vaniatywności
bo jak mówią miłość to słodka niewola
chociaż dla mnie raczej autonomiczna
ale ty przecież to wiesz

8079 wyświetleń
76 tekstów
11 obserwujących
  • Angelek

    22 January 2014, 08:24

    cieszę się bardzo i dziękuję :)

  • 21 January 2014, 23:13

    Gratuluję ! Tylko tyle. Zrozumiałam przesłanie wiersza.
    A.