Menu
Gildia Pióra na Patronite

Droga siostrzyczko

Wiesz, droga siostrzyczko
Tak naprawdę, oboje wciąż szukamy
I niczymm w duchu się nie różnimy.
Oboje nie mamy słów by mówić do siebie
Więc tylko się uśmiechamy.

Może to nie powinien być wiersz
Lecz w takiej formie mi łatwiej
chyba rozumiesz, mnie.
Nawet jeśli nie jest przyjemny w czytaniu
To lepiej brzmi w myślach i sercu.

Wracając, kiedyś spytałaś mmnie...
Czy będę pamiętać i tęsknić
Ty mówiłaś, że nawet
A ja dziś wiem, że będę bardzo.
Nawet nie wiesz jak mocno chiałbym
Cię wziąć i uściskać, i płakać.

Mam nie wiele czasu.
Gdybyś kiedyś chciała jednak pogadać
Popatrz w księżyc lub gwiazdę
I powiedz cokolwiek...
A usłyszę.

I ile by Twoje życie nie miało zwrotek
Zawsze będę polecać Cię Bogu
I matuli Bożej by w opiece cię miała.
Koniec.

1479 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących