Menu
Gildia Pióra na Patronite

Akcja 68

Wiesław ich nie przepędził
Nie była jak Faraon

W tym przypadku
Przypominał bardziej
Miłosiernego Chrystusa
…………………………………………………………….

To była amnestia
Dla morderców i zbrodniarzy
Wiadomego pochodzenia
Oczywiście wygnano i zacnych Żydów
Chyba tylko po to by w tłoku
Upchać krwawe bestie
A Europa pchnięta odgłosami z Polski
Zawyła o antysemityzmie tak rzewnie
Że słychać do dziś echo
Tamtego wielkiego wybuchu

Obdartych Polaków za próbę opuszczenia raju
Sadzano na długie lata
W tamtym roku ponad dwa tysiące
Trafiło do piekła zamiast Edenu

Po latach prócz oczywistego gniewu
Dotyka mnie ciekawość
Jaki miała kryptonim
Tamta cwana akcja

76 485 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!