Menu
Gildia Pióra na Patronite

dla

wierzę że jesteś przy mnie
kiedy w nocy atrament
kładę ciężką głowę

kiedy wchodzę w dzień nowy
nie do uniesienia
wiem że jesteś

i jak barwne motyle
łapiesz moje myśli
zanim przejdą w słowa
bo przecież mówię do ciebie

wiesz
nie zatrzymał się świat

dojrzewają maliny
twoją ręką sadzona
czerwona leszczyna
rodzi swoje dzieci

wszystko jest tak samo
tylko dla mnie inaczej
tak nieznośnie inaczej
bo ciebie nie ma

mamo

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    24 July 2013, 19:00

    Dziękuję.
    Lubię kiedy zjawia się we mnie wiersz o Niej dla Niej...
    Pozdrawiam Agnieszko.

  • misiek45

    22 July 2013, 23:40

    Smutny wiersz pełen miłości do drogiej sercu osoby-pozdrawiam serdecznie na dobranoc :)