Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::konfrontacja::...

Wierzę w Boga.
Mówisz, że to istny ciemnogród ?
Spoko.
Jestem z tego dumny,
Bo wiara to łaska a nie chleb powszedni.

Zobaczymy kto na mecie życia
Wstęgę zwycięstwa przetnie.
Gdy przed Bogiem z pokorą klęknę
TY o litość będziesz się wił
Jak wąż co to za karę pełza.

Nie wierzysz w Boga który od zawsze Jest
Ale za to wierzysz w nieskończoną materię.
Śmiejesz się z Kreatora
Wychwalając Teorię Ewolucji,
Która jak dotąd wciąż tylko teorią jest.

Ok ja też wierzę w Wielki Wybuch
Ale powiedz co było tego przyczyną ?
Bo przecież nie słodkie pierdnięcie Dawkinsa
Z jego urojeń spisanych w książce,
Którą łyknęli niepoważni ludzie.

Twój racjonalny umysł dobrze wie, że
Przelatujące tornado nad złomowiskiem
Nie stworzy Jumbo jet’a
Dlatego 100 000 000 000 000 komórek
Nie może być przypadkowe w naszym ciele.

Zanim znów nazwiesz mnie:
Idiotą bez empirycznych argumentów
Spytaj Wikipedię o: entropię,
Rozszerzanie się wszechświata, gwiazdy podwójne
I pierwiastki promieniotwórcze.

Później przestudiuj Tomka z Akwinu,
Szóstą drogę Maritain’a, Anzelma i Scarlaty’ego.
Sprawdź w słowniku co to jest:
Argument ideologiczny za istnieniem Boga,
Deontologiczny i eudajmologiczny.

A na koniec ateisto drogi chłopcze
Powiedz mi w jakiego Boga TY nie wierzysz.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • motylek96

    27 July 2010, 20:30

    Przemku super