Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niewinność

Wierzchem dłoni przejechał po policzku,
i na jej dotychczas jeszcze bladym liczku...
Rumieniec ceglany znikąd się pojawił.
Wstydliwość ukrywaną na światło dzienne wstawił.

Słowa... Słowa mu ością w gardle stanęły.
Serce mocnej zabiło, mięśnie się spięły.
Bo piękno naturalne w czystej postaci zobaczył.
Cnotliwość młodej damy w nieśmiałości wypatrzył.

146 997 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 10 July 2010, 11:41

    ...dziękuję :)

  • Semiramida

    9 July 2010, 20:01

    cudownie dobrane słowa:)
    aż ciarki przechodzą
    pozdrawiam serdecznie

  • topik

    15 June 2010, 00:55

    ładnie ;-)

  • Bogdan Z

    14 June 2010, 18:15

    o tak ......ciepło to mi się robi ..... ;)

  • 14 June 2010, 18:08

    Bodziu...ciepło...to i słowa bardziej rozebrane:)

  • Bogdan Z

    14 June 2010, 18:03

    coś Was dziewczyny opętało z tymi ...pięknymi erotykami ;)

  • 14 June 2010, 17:56

    Piękny:) taki w stylu sławnych romantycznych poetów:)

  • 14 June 2010, 16:56

    Ehh... Dziękuję... :)

  • R.A.K.

    14 June 2010, 16:54

    Bardzo ładnie :)

  • Bogdan Z

    14 June 2010, 16:42

    po przeczytaniu i ....moje ,,mięśnie" ..... ;)