Menu
Gildia Pióra na Patronite

Adwentowy lampionik

Wierzba łzami się zalała
W słońcu warkocz swój skąpała
Na tą późną porę

Smukły modrzew płonie obok
W rudym kitlu ukrył słoje
Nie bacząc na szarość

Tylko kasztan jednobarwny
czarny zimny i uparty
odbijając cieniem konar
z bazyliszkiem toczy boje

Tam przy wejściu na podwoje
ludzkiej wyobraźni

listopad 2017

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!