Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdzie, komu i co trzeba?

Wiersz jest zapisem chwili,

Nawet momentu w niezgodzie ze sobą,

Stąd tak trudno odpowiedzieć ci,

Gdzie byłem w poszczególnych literach

I czemu tam jest i,

Zaś przecinka w nim brak.

Czasem na początku,

Nawet pisze się w związku z czymyś,

Komuś przeciw, a komuś lub czemuś,

Chcąc podać pomocną dłoń.

Potem jest reakcja,

Ucząca powołującego obojętności.

Im głośniejsze przywoływania,

Tym dzbanowi lepiej bez ucha.

Oczywiście, że dziś już nikt

Nie piszę do szuflady,

Jak mężczyzna, co trafił do internatu

Z przyszłymi pielęgniarkami,

Nie kocha się sam ze sobą.

Jest ścisk. Często krzyk,

Pretendujący do piedestału,

Naprawdę świętego oburzenia.

"Ale my to mamy gdzieś.

Dokładnie tam."

Trzeba, to przedłużyć ważność

Grobu pradziadków,

Na kolejne 20 lat.

297 721 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!