Menu
Gildia Pióra na Patronite

pełnia

wiersze pisane po omacku,
jak w czarną, głęboką noc,
daremnie szukają blasku,
co nada im wielką moc

jedyną nadzieją jest księżyc,
on jako latarnia się jawi,
rozświetli senny myśli splot,
jak ramą obraz oprawi

a jeśli gwiazdy jeszcze zamigocą,
w łaskawym, jasnym tonie,
gdy wzrok zawieszę pośród nich,
to w myślach już utonę

69 597 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
  • kukaczka

    19 February 2023, 21:08

    Takie trafione:
    Migocace myśli, na nocy nieboskłonie,

    od tusiak
  • RozaR

    12 February 2023, 00:42

    Utonąć w gwiazdach na oczach księżyca :-) Ładnie

    • tusiak

      12 February 2023, 17:03

      Dziękuję :)