Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Do A"

Wiersz mojego ojca z 1974, za jego pozwoleniem na publikację

Czemu wzrok Twój unika mego?
I głowa Twoja patrzy w inną stronę
Dotykam Ciebie jak marmuru zimnego
I widzę Twe rysy... jakże zmienione

Ciemności. Dni rzucone w morze...
Słowa twarde, grzmiące jak huk burzy
Krzyczeć! No któż. No kto mi pomoże?
Udźwignąć gmach, gdy runął w gruzy...

Bogdan

15 297 wyświetleń
150 tekstów
72 obserwujących
  • Ahawah

    10 December 2010, 21:56

    I to jest coś!

  • TeczowaOna

    21 May 2010, 20:01

    piękny:)

  • Vort

    29 April 2010, 00:49

    Dzięki wszystkim.

  • sand

    28 April 2010, 23:32

    Talent masz w genach ;)
    Piękny...

  • honey_007

    27 April 2010, 23:24

    Podpisuje sie pod poprzednimi opiniami
    Piękne słowa...:)

  • 27 April 2010, 12:55

    Kłaniam się.
    Ni wiem co powiedzieć, rzadko zdarza się tu spotkać tak niewyobrażalnie wspaniałe słowa.
    Zabieram do zeszytu.

    Moje uznanie z pozdrowieniami dla Autora.