Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Błękity

wiersz jest jak bursztyn
który każdą drobinę ocali

wyzna
bezdomność marzeń
niepodzielność szczęścia

wspomni
ciszę niewypowiedzeń
i tęsknotę która nas truje

w wierszach
jest niebo

które nie żółknie
wraz z kolorem papieru

zawsze już będzie
niebieskie

101 483 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • kati75

    28 April 2020, 19:26

    Dziś takiego nieba mi brak....

    od Febus
  • Adnachiel

    7 November 2016, 07:07

    Względem takiej argumentacji, nie będę dyskutować :)
    Zapraszam więc na kawę porankową nr 1 :)

  • giulietka

    6 November 2016, 19:44

    Przecież, to zupełnie nie ma znaczenia w jakim je schowam zeszycie, przecież i tak każdy wers zapisany mam w sercu.
    Ja też się cieszę :-)

  • Adnachiel

    6 November 2016, 18:27

    Za ostatnie słowo tego wiersza liczyłem na Twój "Batik" :)
    Ale cieszę się i tak :)
    Fajnie, że już jesteś M.
    Dziękuję :*

  • giulietka

    6 November 2016, 18:04

    Chciałbym mieć taką sieć
    Schwytać w nią nudę złą
    Blaskiem ją rozpromienić w jasność
    Potem nieść dobrą wieść
    Zmienić lęk w piękny dźwięk
    Taką sieć chciałbym mieć na własność
    Mógłbym też jeśli chcesz
    W strofach skryć życia nić
    Wtedy już zawsze będziesz ze mną
    Może świat za sto lat
    Będzie trwał tak bym chciał
    Złowić go w moją sieć tajemną

  • fyrfle

    6 November 2016, 14:53

    :)

  • Adnachiel

    6 November 2016, 14:13

    Mirku, doceniam każde Twoje słowo uznania.
    Jestem Ci bardzo wdzięczny.
    Serdecznie pozdrawiam.

  • fyrfle

    4 November 2016, 14:56

    Jesteś klasą samą dla siebie, rzadko to pisze, ale tu trzeba - te strofy są cudne.