Menu
Gildia Pióra na Patronite

betonowa trumna

Wiersz dotyczy postawy lewackiej - niemieckiej - dla mnie zdumiewająco głupiej - wręcz wstecznej. Druga część dotyczy pędu tychże lewackich idei. Wszystko oczywiście w tle ostatnich wydarzeniach w Niemczech.

głuchy cymbał
z wierzy bije
dla równości
wady kryje
dla równości
zbrodnię schowa
nowa mowa
puste słowa
głuchy cymbał
ufny wierny
cegła w murze
umysł mierny

fala nowa z falą płynie
bez refleksji z tego słynie
oślepione płyną gęsi
za sterami osioł pędzi
na nic fakty i dowody
pędzą krowy pędzą woły
wszyscy braćmi są dokoła
wilki kury myszy sowa
gra muzyka dla gawiedzi
kanclerz w dobrej wierze bredzi

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    4 February 2016, 00:03

    nie na tym polega - częstochowski .
    jak zwrócisz uwagę każdy rymowany wiersz posiada takie rymy
    na ty to polega
    Ważniejszy jednak jest przekaz - czy go rozumiesz ?

  • Emilia Szumiło

    3 February 2016, 23:57

    jest. schowa - mowa - słowa... itd.
    i jak dla mnie za mocno duka, ale spoko. ja też kiedyś takie pisałam

  • RozaR

    3 February 2016, 23:53

    Nie jest częstochowski -

  • Emilia Szumiło

    3 February 2016, 19:57

    częstochowski

  • 9 January 2016, 17:01

    A to ładny wierszyk jest Grzesiu ,błyskotliwy , dosadny inaczej .
    Mam nadzieję że nie była dla Ciebie ''inspiracją'' święta inkwizycja od burd owej zagrody
    wybacz moją wścibskość ale ona mnie ciągle inwigiluje tym nie swoim zagrabionym poprzez maniakalność sądem ponad ostatecznym ;( , do którego nabyła praw autorskich po pasterskich