Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz NIE_Wiersz...

Teksty z obrazami - Wiersz NIE_Wiersz... - Duch_Eonu_86
Wiersz NIE_Wiersz... - Duch_Eonu_86

Wiersz bez rymu, wiersz bez taktu...

Zająłem się tym chyba
Czym nie powinienem

Tera zdycham w sobie
Tyle...

...nerwów
Przyjaciół
Czasu
Pięknych chwil...

...być może straciłem

Ale...

... zrozumiałem

Nie muszę być lubiany
Nie muszę być kochany

Jedno co muszę to...
... robić co robię

Aż się czegoś dorobię
Nie finansowego

Dorobię twarzy aby...
... nie mieć maski

Aby nie mieć gęby /

Dziś boli mnie milczenie
Wszystkich!

Dziś nie umiem spojrzeć przez okno...
... nawet

Wszyscy stracili twarze
W przenośni i dosłownie

I zastanawiam się tylko czy...

...Jakieś dziecko zagubi się w końcu przez ten tłum masek gdzieś w śród ludzi
Nie mogąc rozpoznać twarzy matki, ojca

I rodzicom otworzą się oczy
Co sami uczynili

Link do grupy na fb:

https://www.facebook.com/groups/567502500891205/permalink/569746770666778/

50 834 wyświetlenia
1087 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!