Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

tęcza słów

wiersz bez rymu
istnieje dobrze się ma
świat bez poezji
może tylko skonać
jak kwiat bez wody
czym jest poezja...

jak oddech bez tlenu
wszechświat w którym
bez poematu słowo
traci koloryt impulsu
jakiego świat nie widział
bo wiersz jest tęczą... słów

93 681 wyświetleń
898 tekstów
21 obserwujących