Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiem jak być, gdy nie jestem

Wiem

Jak to jest być wiatrem
i nie być

trochę wszędzie
i trochę nigdzie

w marniejących kwiatach
i w deszczu kroplach
nie – słonych

wiem

jak to wiatrem być

i oczy wyłzawiać
jak mrozić
i jak liście do drżenia
pobudzać

tylko nie wiem
jak to wiatrem nie być

gdy już się raz nim było

18 030 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 10 July 2013, 11:05

    Dziękuję. Pozdrawiam :)

  • Pechowa_

    10 July 2013, 10:53

    Zawsze UluŚŚŚ dotykają Twoje wiersze myśli... Mojego serca..
    Zabieram, ciepło pozdrawiam :)

  • 9 July 2013, 23:26

    może coś z tego wiatru we mnie jeszcze jest.

    dziękuję za obecność.

  • onejka

    9 July 2013, 23:10

    urzekł mnie ten wiersz, jak wiatru powiew..:)