Menu
Gildia Pióra na Patronite

bez parasola

wiem, że świetliki nie gasną
na twoim niebie
bo gwiazdy spadając
zbyt mocno parzą

pisząc o tym, że boli
chcę tylko powiedzieć, że przecież
nie każda śmierć jest o umieraniu
nie każdy paznokieć o drzazdze
a miłość
nie każda tli się zwątpieniem

to nic, że jest ciebie
tak niewiele
skoro ulotne jedynie
prawdziwie istnieje

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • Pytia

    18 April 2011, 18:35

    ...jak w galerii...wiele obrazów wabi swym wdziękiem, lecz jest ten jedyny, przed którym siadamy i duszę jego pięknu oddajemy........

  • Nika789

    18 April 2011, 17:15

    ten wiersz daje tak niezwykłą nadzieję, że aż chce mi się uśmiechać :-))) Zauroczyłaś mnie nim !

  • Papillondenuit

    17 April 2011, 14:57

    dziękuję

    słonecznego popołudnia
    Wam wszystkim
    :)

  • danioł

    17 April 2011, 14:29

    urzekające
    pozdrawiam

  • giulietka

    17 April 2011, 12:28

    Iskrzy w każdym wersie!
    I te świetliki... Cudo!

    Cudnej niedzieli Marie;)

  • Papillondenuit

    17 April 2011, 11:49

    je vous en prie...

    dziękuję Dziewczyny, za zatrzymanie się

    miłego dnia życzę

  • motylek96

    17 April 2011, 08:36

    Zamyśliłam się...