Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szarości

Wiem, nauczono cię wierzyć nazwom,
w świat czarno-biały jak na fotografii
i wciąż go malujesz taką farbą.
Iluzjonista ślepej magii…

Jasność tkwi w chęci zrozumienia,
choć mroku nie unicestwisz nigdy.
Wśród mnogości dróg jest ścieżka cierpienia
- tam ludzka miłość i nieludzkie krzywdy.

Wiesz, dla mnie nie ma Dobra i Zła...
Choć rozum chce nazwać, serce milczy.
Nie mi oceniać spopielały świat,
gdzie miłość wciąż płonie w ogniu krzywdy.

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • Papillondenuit

    7 February 2011, 13:24

    Tak, ja również uwielbiam ten stan, choć wciąż go nie pojmuję...

  • Irracja

    7 February 2011, 07:46

    ... i wiesz, uwielbiam ten stan, miedzy nocą a dniem...
    ... gdzie tęcza lśni, wszystkimi kolorami szarości...
    ... gdzie jaźń się trzepocze, między jawą a snem...
    ... gdzie, między czernią i bielą, życie ludzkie gości...

    ;-)

  • Papillondenuit

    17 January 2011, 13:58

    ;]]
    Dziękuję:)

  • Papillondenuit

    17 January 2011, 13:49

    Wezmę i to z chęcią :D
    Miłego Aga, pozdrowionka :))

  • Papillondenuit

    16 January 2011, 22:51

    Dziękuję za miłe słowa Aguś, bardzo cenię sobie Twoja opinię :))
    I obiecuję skraść jedną z Twoich perełek, co by Strażnik był spokojny - sprawiedliwość musi być ;)

    Dobrej nocki Kochani :-)

  • lebo

    16 January 2011, 20:51

    Agnieszko no, nie wolno zabierać, tosz to kradzież!
    Patrz poniżej;)
    Pozdrawiam-strażnik;)

  • Huaquero

    16 January 2011, 19:46

    :-))))

  • Papillondenuit

    16 January 2011, 15:29

    Hehe, ja z Damiankiem mam Drogi Strażniku układ o Wzajemnej Kradzieży Bez Konsekwencji Cytatowo-Prawnych ;))

    Dzięki Strażniku za "stanie na straży" - jesteś w tym fantastyczny! :D

    A Tobie Damianku dziękuję za miłą sercu memu "kradzież" ;)

    Pozdrawiam Was cieplutko :-))

  • lebo

    16 January 2011, 13:54

    Strażnik łaskawy, masz jeden z postanowieniem poprawy;)

  • Huaquero

    16 January 2011, 13:25

    Strażniku, przyznaję się do kradzieży!
    Dostanę łagodniejszy wymiar kary, toć to nie porwanie, racja? :P