Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezpowrotnie

Wiem miałam tu
nigdy nie wracać

choć echo mnie woła
szeleści między słowami
to ja jak ptak niechcący
sfruwam by popatrzeć

wracam do swojego gniazda
chociaż prawie nic nie zostało
kilka starych zdjęć na strychu
pamiątek utkniętych po kątach

i wiem już los się nie odmieni
nie mogę odejść by tu zostać
człowiek z podciętym sercem
na ziemi odchodzi pierwszy.
https://www.youtube.com/watch?v=L_C9G-g665g

65 473 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    1 May 2020, 13:34

    Dziękuję M:-)wiesz zawsze staram się pisać emocjami,ale one czasem mnie przerastają jak w tym wierszu . Miło, że jesteś😁

  • Adnachiel

    1 May 2020, 13:15

    Smutne, acz przecudowne...
    Niezwykle wartościowe jest to, że jesteśmy skłonni do wszelkich poświeceń, byle kierować się jedynie słusznym głosem, głosem własnego serca.
    Pięknie to ujęłaś w tym wierszu.

    od kati75