Menu
Gildia Pióra na Patronite

on, on i ona.

"wiem, kim byłaś
nie chce wiedzieć już
kim będziesz dla niego"

siadaj, zapraszam
weź butelkę wódki
włącz muzykę, rozepnij kołnierzyk
i wypełnij kryształ
podwijając mankiety koszuli

wiesz, ze też ją kocham?
może i bardziej niż Ty
niż nikt
niż sam Bóg

tylko ona utopiła się
w Tobie przyjacielu
ściągając mnie
na samo dno

nie chce nic więcej
nic mniej niż to
by była szczęśliwa

więc obiecaj mi na swoją krew
że póki żyjesz nie dotkniesz jej
żadnym złem tego świata

a ja odejdę w pokorze
paląc niewysłane listy
dusząc niewypowiedziane słowa
z podniesioną głową

bo przecież miłość
nic złego nie zrobiła

http://www.youtube.com/watch?v=c1_nhsZEBgs

11.06.2013

w końcu..

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • 18 September 2013, 19:20

    zdumiewające uczucie.
    pozdrawiam.

  • zugimihau

    11 June 2013, 15:02

    prawie ..:) może w końcu się uda dojść do porozumienia między sercem a rozumem:) fajnie że zaglądacie,dziękI:)

  • marka

    11 June 2013, 13:09

    Życie...Wiersz prawie wewnętrznie socjologiczny.

  • misiek45

    11 June 2013, 11:46

    Niezwykły wiersz pełen żalu i smutku-pozdrawiam serdecznie:)

  • krysta

    11 June 2013, 11:38

    śliczny wiersz...pozdrawiam:)