Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prawie miłość

"Wiem, co to znaczy być dniem i nocą: zawsze razem i nieustannie osobno."__Nicholas Sparks

Miłość twoja
utkana pajęczyna
unosząca się na wietrze

z bliska nieskazitelnie piękna
z przejrzystych pereł rosy
w dotyku nierozerwalna

ozdobiona bukietem róż
z twojego ogrodu obietnic
frywolnym,zalotnym motylem
budzącym usta w rozkwicie

lecz w dążeniu krucha
pozbawiona oparcia
drżąca,niestabilna łodyga
pochyla się w różnych kierunkach

i nie sposób uwierzyć słowom
gdy czyny mają związane ręce...
https://www.youtube.com/watch?v=CnwF4LvQWgs&ab_channel=CerenG%C3%BCndo%C4%9Fdu

65 917 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!