Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tajemnica

Wielu ludzi nie potrafi dotrzymać tajemnicy,
A przecież ona z każdej strony nas otacza.
Nie wiemy co czuje chłopak zamknięty w piwnicy,
Lub kobieta, która z jakiegoś powodu rozpacza.

Lubimy oceniać ludzi, nie znając ich przeszłości,
Lecz coś mogło zostawić ślad na ich psychice.
Może nie mieli innej możliwości,
Musieli chwycić życia kierownicę.

13 391 wyświetleń
74 teksty
3 obserwujących
  • 16 June 2013, 21:19

    Dziękuję i pozdrawiam. :)

  • krysta

    16 June 2013, 20:43

    Piękny przekaz ,myślę ,że słowa trafiły do niejednego serca,takie prawdziwe...pozdrawiam :)

  • misiek45

    16 June 2013, 20:12

    Bardzo ciekawy wiersz Weroniko i wiele słów prawdy,masz rację bo nigdy nie można oceniac ludzi od tak sobie i stwarzac domysły ,każdy ma swoje powody by byc takim jakim jest,jeśli ktoś powierzy nam tajemnicę to dlatego że ma do nas zaufanie i trzeba ją zachowac bo inaczej w moim przekonaniu stracimy szacunek do samych siebie-pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru:))

  • 16 June 2013, 20:02

    Dziękuję :)

  • wolnaenergia

    16 June 2013, 18:13

    Bardzo ładny i przede wszystkim mądry przekaz.

  • 16 June 2013, 15:27

    Dziękuję i pozdrawiam. :)

  • marka

    16 June 2013, 15:25

    Żeby kogoś podsumować, to trzeba go gruntownie poznać; a i po poznaniu nie wypada tego robić.
    Wiersz skłaniający do przemyśleń, Ciekawy, taki terapeutyczny. Pozdrawiam.