Menu
Gildia Pióra na Patronite

Król Strach

Wielkie czarne budowle,
gdzie mieszka Król Strach,
nierealnie ruchome
i tylko w mych snach.

Już nie tęsknię za domem,
bowiem nie ma go tak
jak i ich tam już nie ma,
tylko tu są, w mych snach.

Kiedyś byłem aniołem,
ale spadłem na piach
i się podnieść nie mogłem,
bo się patrzył Król Strach.

Teraz także spogląda,
ale nie ma go tak
w wielkich czarnych tych oknach
tych budowli w mych snach.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!