Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z życia sklejki

Wielki łosoś
trafi do brzucha
ociężałej emerytki
w pancernych okularach

"Pan niech mi go z lodu wyczyści"

Zażądała
poprawiła moherowy beret
i modnie torebką pomachała

W domu nastąpi
rybna orgia
z udziałem syna szpetnego
kot nażre się i zatka
z patelni swąd
wypełni budynek spółdzielczy...

marka

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    27 November 2015, 13:56

    To jest wiersz, który zatrzymuję swoim realizmem, prawdą codziennośći, bez dymanych chmur pompy pseudo anielskiej z chmur oderwania.

  • Nutka67

    13 October 2010, 22:54

    Jak Ty to robisz?
    Tak dobrze ubierasz w słowa rzeczywistość.
    Pozdrawiam na dobranoc.

  • motylek96

    13 October 2010, 22:34

    trafne podsumowanie haha
    Mohery górą ;)))