Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Wielkanoc"

„Wielkanoc”

Wielkanocy czas nadchodzi
Ludzie starym obyczajem
Co im ziemia dla nich płodzi
Niosą w towarzystwie jajek

W swych koszykach ku Świątyni
Tej gdzie chodzą co niedziela
Każda pani gospodyni
Koszyk z sobą swój zabiera

Każde dziecko koszyk niesie
A w nim często też słodkości
Mnóstwo wokół Świąt uniesień
Szczęścia zdrowia i radości

Janusz Dziewanowski

16 691 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
  • misiek45

    24 March 2013, 20:03

    Pięknie opisałeś Januszu ten piękny obyczaj wielkiej soboty.świetny świąteczny wiersz-pozdrawiam miło na wieczór :)